Blog

Kategórie

Kľučka - geniálny vynález, ktorý premenil naše každodenné životy

Publikované dňa 2023-07-21

Predstavte si, ako by vyzeral náš bežný život bez kľučiek. Tieto skromné, avšak nevyhnutné súčasti našich dverí a okien nám umožňujú ľahký vstup a výstup z miestností, a pritom si ich často ani nevšimneme. Ale kedy a prečo boli kľučky vynájdené a aký prínos vniesli do našich domovov? Pozrieme sa spoločne na fascinujúcu históriu kľučiek s tým, prečo sú také dôležité pre naše pohodlné a bezpečné bývanie.

História kľučiek

Kľučky majú bohatú históriu, ktorá siaha až do starovekého Egypta. Prvé kľučky boli jednoduché drevené alebo kovové klince, ktoré sa používali ako uzamykací mechanizmus. V priebehu času sa kľučky vyvíjali a zdokonaľovali. V 18. storočí sa objavili prvé kľučky s pohyblivou páčkou a západkou, ktoré umožňovali jednoduchšie otváranie a zatváranie dverí.

Dnes si život bez kľučky nedokážeme predstaviť

Bez kľučky spravidla neotvoríte dvere ani okno, pokiaľ však nežijete obklopení múdrou domácnosťou, ktoré takmer všetky potrebné úkony prevedie za vás. Avšak bežný človek na kľučku počas dňa siahne nespočetnekrát.

Nerezové kľučky prinášajú pocit luxusu, a navyše ľahkú údržbu

Prečo je výhodné poobzerať sa po nerezových kľučkách? Hneď z niekoľkých dôvodov:

- Sú odolné voči korózii a vonkajším vplyvom. Nerezová oceľ je známa svojou vysokou odolnosťou proti vlhkosti, dažďovej vode, slnečnému žiareniu, a dokonca aj proti chemickým faktorom

- Sú menej náchylné na koróziu v porovnaní s inými materiálmi, čo zvyšuje ich životnosť

- Ich veľkou výhodou je estetická príťažlivosť. Nerezová oceľ má moderný a elegantný vzhľad a dobre sa zabýva v rôznych typoch bytov a domov. Jej strieborný lesk a hladký povrch prináša do interiéru pocit luxusu a výnimočnej kvality

- Nerezové kľučky nevyžadujú špeciálne ošetrenie, teda údržba je pohodlná a časovo úsporná. Nerezová oceľ je veľmi ľahko udržovateľným materiálom, a navyše je obľúbenou voľbou pre moderné a štýlové bývanie. S nerezom ste jednoducho in!

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.