Blog

Kategórie

Pomôže bezpečnostný zámok?

Publikované dňa 2017-02-18

Chráňte si svoje kancelárie, spoločnosti, obchody, chaty a chalupy. Nedávajte nikomu možnosť, aby sa stali ľahkým terčom nepozvaných návštevníkov. Pokiaľ už máte bezpečnostné dvere, bez bezpečnostného zámku sa nezaobídete. Ochrániť dvere treba všetkými dostupnými prostriedkami. Niekedy naozaj stačí len vymeniť obyčajný zámok za bezpečnostný. Ani ten najlepší bezpečnostný zámok, ktorý si vyberiete, Vám zase naopak nepomôže, keď nemáte dostatočne pevné a odolné dvere. Najspoľahlivejším variantom je teda kombinácia bezpečnostných dverí a kvalitných bezpečnostných zámkov.

Všetky zámky delíme do štyroch bezpečnostných kategórií. Tá štvrtá bezpečnostná trieda je najvyššia a zároveň je aj najbezpečnejšia. V kvalitných dverách stačí vymeniť vložku a zámok. Treba ale vedieť, ako si z množstva výrobkov vybrať správne. Na použitie do bezpečnostných dverí sa hodia vložky, ktoré sú odolné proti nežiaducemu vniknutiu cudzích osôb. Sú teda odolné proti odvŕtaniu, planžetovému systému alebo metóde zvanej bumping. Pri zakúpení zámku musíme určite vedieť, či máme pravé alebo ľavé dvere. To ľahko zistíte. Pokiaľ si stúpnete k dverám zo strany, z ktorej sú pánty vidieť, tak pravé dvere majú umiestnené pánty vpravo a svoj zámok vľavo. Ľavé dvere majú všetko opačne.

Potom už potrebujete len rozstup, čo je vzdialenosť medzi stredom kľučky a stredom otvoru určeného pre cylindrickú vložku. Vložka potom môže byť obojstranná, jednostranná alebo gombíková. Správny rozmer bezpečnostných zámkov určíme tak, že si najskôr zmeriame hrúbku dverí a potom na to vyberieme zodpovedajúce rozmery vložky. Zmerajte teda vzdialenosť medzi stredom otvoru určeného pre upevňovaciu skrutku cylindrickej vložky a potom jeho vonkajšou hranou kovania z vonkajšej strany dverí. Takto získate požadovanú veľkosť cylindrickej vložky. Veľkosť má byť potom rovná alebo väčšia ako je hrúbka dverí vrátane kovania. Určite je dobré mať rezervu, ale cylindrická vložka by vôbec nemala presahovať kovanie o viac ako 3 mm na každej strane dverí.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.