Blog

Kategórie

Na dizajne záleží, a to aj pri výbere klikov

Publikované dňa 2021-11-12

Pri zariaďovaní moderného interiéru by sme mali svoju pozornosť upnúť aj na drobnosti a detaily. K nim patria aj kľučky, ktoré sú veľmi často zanedbávané. Siaha sa po tých najlacnejších, ale nakoniec sú to práve ony, ktoré kvôli svojmu vzhľadu zničia celkovú podobu interiéru. Preto pokiaľ túžite po skutočne moderne zariadenej domácnosti, oplatí sa sledovať na dizajn. Pretože na designe záleží.

Kľučky neplnia iba praktickú funkciu


Z tohto dverného prvku, akým sú práve kľučky, sa veľmi rýchlo stáva samozrejmosť. Treba však konštatovať, že kľučky nemajú plniť iba praktickú funkciu, ale že sú tiež estetickým prvkom, ktorý registrujeme, dá sa povedať, podvedome. Pokiaľ vzhľadovú stránku zanedbáme a siahneme po kľučke, ktorá nijako nezapadá do celkového interiéru, vo veľmi blízkej dobe sa rozhodneme pre kúpu novej, avšak tú starú už nebudeme môcť vrátiť.


Často sa prvotná zlá voľba rieši povrchovou úpravou, ktorá môže byť rôzneho prevedenia. Hitom posledných rokov je čierny mat, ktorý plní tak aj spomínanú estetickú funkciu a eliminuje chybu, ktorú sme pri prvotnej kúpe urobili.


Kľučky majú ladiť s dverami aj interiérom ako takým


Výber kľučky by sme skutočne nemali podceniť. Ponúka sa však otázka, akým smerom sa dať? Akú kľučku vybrať do interiéru? Podľa všetkého by mala ladiť s dverami, ale nielen s nimi. Musí zapadať k zvyšku interiéru, preto akceptujte nielen farby, do ktorých miestnosť ladíte, ale aj štýl, do ktorého je izba zariadená. Čiže pokiaľ v izbe prevláda vintage štýl, rozhodne upustite od minimalistického prvku alebo moderného geometrického tvaru.


Pokiaľ si prajete, aby bola kľučka zaujímavého a nevšedného spracovania, ich plocha môže byť niečím vystlaná. Môže byť vystlaná napríklad sklom, kožou alebo drevom (mimochodom, drevené prvky majú v moderných príbytkoch zelenú).

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.