Blog

Kategórie

Bezpečnosť pri schránkach je dôležitá

Publikované dňa 2023-06-22

Aj keď balíky doručujú prepravcovi rovno do ruky, sú poštové schránky stále dôležité. Môžete do nich dostávať dôležité listy. Občas sa ale stáva, že zlodeji zatúžia po obsahu našej poštovej schránky. Preto ju treba náležitým spôsobom zabezpečiť. Niekedy sa vaša schránka môže stať terčom nemiestnych žartov okolitých detí. Aj to je dôvod, prečo myslieť na bezpečnosť. Pomôcť si môžete tiež voľbou vhodného typu schránky.

Schránka na zámok

Základným parametrom pre výber poštovej schránky by malo byť to, či je možné ju uzamknúť. Obyčajné zámky FAB alebo rôzne bezpečnostné varianty sú obvykle dostačujúce. Prípadný záujemca o vašu poštu uvidí prekážku, a aj takto malá prekážka ho môže odradiť. Človek, ktorý páči alebo kutí niečo pri schránke je totiž vždy podozrivý a môže byť pri činnosti videný. Takže len klasický zámok môže znamenať väčšiu bezpečnosť vašej pošty.

Správne zvolený typ schránky

Voliť môžete z niekoľkých typov schránok: do dverí či do steny, závesné alebo samostojace. Najbezpečnejšia je obvykle tá do dverí alebo do steny, pretože tu je obsah schránky veľmi dobre chránený samotným domom. Závesná schránka sa nachádza obvykle v blízkosti vchodových dverí, čo môže prípadných zlodejov odradiť. Takže aj ju (obzvlášť ak je opatrená zámkom) môžeme považovať za bezpečnú variantu. Najmenej bezpečnú je schránka samostojaca, pretože tá sa obvykle nachádza ďalej od domu, a tak nie je tak jednoduché ju kontrolovať.

Pravidelná kontrola schránky

Ak je schránka preplnená, môže byť problém doručiť listy tak, aby nečúhali von. Pravidelná kontrola raz za deň je postačujúca. Stačí sa vždy pozrieť na stav schránky, keď opúšťate domov alebo sa doň vraciate. Môžete si z toho urobiť zvyk.

Zvoľte veľkú poštovú schránku

Dobrým riešením je aj dostatočná veľkosť poštovej schránky. Po prvé sa do nej zmestí viac pošty. Po druhé budú listy na dne, takže bude ťažšie sa k nim dostať otvorom na vhadzovanie.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.