Blog

Kategórie

Stále vyberáte poštovú schránku?

Publikované dňa 2017-01-19

Možno, že ručne písaných listov, pohľadníc a prianí pod vplyvom zrýchlené elektronickej komunikácie neustále ubúda, poštovú schránku nemožno stále oželieť. Do vašej schránky bude putovať veľa listov z úradov, bánk, zloženiek, časopisov, dennej tlače alebo obľúbených či nenávidených letákov. Čo teda ponúka to množstvo poštových schránok?


Poštové schránky

Poštové schránky sa predávajú samostatne alebo v blokoch alebo zostavách, určené do bytových domov, Tam vďaka zostave nezaberajú veľa miesta. Ak si vyberiete schránky na stenu, umožní vám výber len z jednej strany, teda z tej, kudu sa listy do schránky priamo vhadzujú. Sú schránky vodorovne aj zvislé, zaberajúce síce väčšiu plochu steny, ale nevyčnievajú toľko do priestoru.
Môžete tiež použiť schránky pre zamurovanie, a tam už si môžete aj vybrať z ktorej strany budete schránku vyberať. Existujú aj schránky pre zasklenie do dverí, ak listy vhadzované z vonkajšej strany dverí, a sú vyberané z vnútornej strany dverí vo vnútri domu.


Rodinné domy a poštové schránky

V rodinných domoch máte veľa možností, kam umiestniť schránku. Rôzne typy schránok sú prispôsobené rôznemu využitím. Pokiaľ ide o dverné schránku, najjednoduchším typ je ten s otvorom na vhadzovanie pošty umiestnený na dverách domu. Ide väčšinou o nerezovú poštovú schránku vhodnú tam, kde vedú dvere domu priamo do ulice, sú priamo pri chodníku a nie sú teda za plotom.
Poštové schránky sú tiež niekedy priamo určené na zamurovanie do stĺpika. Ide o elegantné a nenápadné typy schránok. Môže ísť o variant jednoduchú, s výberom zvonku. Praktické sú aj schránky s možnosťou vyberania priamo z vnútornej strany záhrady. Tieto poštové schránky môžu mať zároveň aj zvonček aj zvončekom s mikrofónu. Schránky zabudované do stĺpika v sade sú vhodné napríklad pre väčšie viacgeneračné domy.

Máte doma latkový plot? Poštové schránky v podobe boxov na poštu, ktoré majú posúvacie čelo pre vhod listov. Toto čelo schránky sa dá uvoľniť, nasadiť z prednej strany plotu a upevniť pomocou skrutky na plot. Box s poštou prilieha z vnútornej strany záhrady k čelu. Schránka sa dá vyberať priamo zo záhrady.
Ak schránku potrebujete dať do priestoru, existujú schránky na nôžke. Vyberať je možné s rôznych dizajnov. Schránky z liatiny na nôžke sú nostalgicky známe z filmov a objavujú sa v starších historických domoch. Ide o veľmi zaujímavý štýlový doplnok.

Poštové schránky univerzálne, sú samostatné zavesovanie na stenu domu, vstupné dvere, vráta či bránku. Ponúka sa v rôznych farbách, tvaroch aj dizajnoch. Od klasických obdĺžnikových tvarov, schránky s boxom deleným na listy a pridanú rúrou na noviny, časopisy a letáky až po veľmi zaujímavé dizajnové schránky.


Výber schránky

Typ schránky voľte aj podľa veľkosti, niekto potrebuje A4, pre niekoho je dôležitý objem, aby počas dovolenky nebola preplnená. Schránka, ktorá nebude pod strieškou, by mala mať dostatočné prekrytie otvoru na vhadzovanie proti dažďu a snehu. Pokiaľ ide o materiál, môžete voliť v kovovom aj plastovom prevedení. Plastové schránky sú odolné voči klimatickým zmenám, časom ale vyblednú a zošednú. Kovové schránky nerezu, pozinkovaného plechu v nerezovej alebo inej farbe, ktorú získa lakovaním. Vzhľadovo veľmi zaujímavé sú schránky z liatiny.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.