Blog

Kategórie

Čistenie dverí nepodceňujte. Na čo sa zamerať?

Publikované dňa 2021-11-30

V tejto ročnej dobe si mnoho z nás začína všímať aj tie nečistôt, ktoré počas zvyšku roka s chuťou prehliadame. Nastal ten pravý čas na očistu dverí. Na čo nezabudnúť?

Pravidelne? Nie je potrebné

Niekto to doslova miluje a upratovanie dverí tvorí jeho bežnú rutinu, kedy pri umývaní podlahy najskôr prečistí všetky dvere. Pokiaľ medzi milovníkov očisty nepatríte, stačí vám, keď budete čas od času umývať aspoň kľučky. Pre priestor samotných dverí si nechajte čas aspoň raz za dva až tri mesiace. V prašnejšom prostredí radšej o niečo častejšie.

Vezmite to poriadne

Keď už sa do umývania dverí púšťate, vezmite to skutočne poctivo. Najprv očistite horný okraj dverí. Možno budete prekvapení, koľko prachu sa na tomto skromnom priestore dokáže skrývať. Nebojte sa okraj premyť niekoľkokrát. Nezabudnite však potom vziať ešte suchú handru a odsať všetku prebytočnú vlhkosť. Predídete tak zatečeniu vody do priestorov medzi jednotlivými stavebnými prvkami dverí.

Okolo kľučky cestička

Túto pesničku z hlavy len tak nedostanete: Okolo kľučky cestička, okolo kľučky cestička... Túto novú ľudovú pieseň si opakujte tak dlho, kým hubkou s odmasťovacím saponátom budete zmývať mastnotu z okolia kľučky. Práve tam býva priestor dverí najviac využívaný. A ruku na srdce - nikto z nás nemá vždy len čisté ruky. Deti už vôbec nie. Preto sa nebojte čistenie opakovať niekoľkokrát.

Leštidlo na kovy

Prajete si, aby boli vaše dvere dokonalé? Raz za čas venujte pozornosť kľučkám a kúpte si na ne leštidlo. Dokonale ich zbavíte nečistôt, a ešte sa budú perfektne lesknúť. Ošetrenie navyše vydrží dostatočne dlho, takže si s opätovným nanášaním nemusíte robiť dlho starosti.

Pri čistení dverí sa zamerajte na zotretie prachu, mastnôt a nečistôt z celého povrchu dverí. Najviac práce vám zaberie priestor v blízkosti kľučky. Keď svoju prácu dokončíte, rozhodne na seba môžete byť poriadne hrdí.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.