Blog

Kategórie

Vzhľad kľučky a kovania je pre dvere dôležité

Publikované dňa 2017-01-24

Všetci majstri navrhujúci kľučky či interiéroví projektanti a návrhári vidí kľučku úplne inak. Uvažujú o kľučke, rozete aj kovanie ako o brilantným nadčasovom skutočnom šperku. Pracujú s ním veľmi opatrne, tak, aby celkový dojem z vašich dverí a z vášho interiéru úplne nepokazil. Kľučka je čerešničkou na torte. Krása tkvie v detaile. A takým detailom je práve aj kľučka. Ide teda o povrch, rozmer, tvar a ich vzájomné kombinácie.

V súčasnej dobe je kladený dôraz na zjednotenie do jedného jednoliateho druhu kovania umiestneného na všetkých typoch dverí a okien. Interiér pôsobil naozaj celistvo a jednotne. Musí byť zladené aj kľučky s materiálmi, ktoré sú potom ďalej použité na iných miestach a častiach nábytku v interiéri samotnom. Naopak možno tiež vytvoriť cielene ich výrazný kontrast, ktorý tejto kľuke dodá veľa na väčšie atraktivite.


Podľa čoho vyberať

Ak začínate vyberať kľučky, stretnete sa s veľkým množstvom kľučiek o rôznych tvaroch, farbách a materiáloch. Z tak veľkej ponuky si určite vyberie každý. Je treba dať veľký pozor na správny výber podľa potrieb. Pozornosť zamerajte najmä na voľbu materiálu kovania a kľučiek, úpravy povrchu, prevedenie, konštrukcia a veľmi dôležitý je potom aj samotný dizajn kľučky.

Ak hľadáte materiál a povrch s dlhodobou životnosťou, skúste masívne mosadzné kľučky. Povrchová úprava môže byť matná, ktorej sa hovorí aj saténová. Neustálu vzrastajúcou obľubu má lesklý chrómový povrch. Ten značne vyniká svojou vysokou odolnosťou a tvrdosťou. Voliť môžete aj nadštandardne titánový povrch vykazujúci nadpriemerne dlhú životnosť. Veľa obľúbený a dostupný je aj vysoko kvalitný nerez s brúseným povrchom.

Ak ste laik, asi hneď na prvý pohľad kvalitu zvolenej kľučky ťažko spoznáte. Vyvarujte sa nekvalitného kovania z Číny a pátrajte po pôvode výrobku na našom trhu. Starostlivo preštudujte udávané údaje o materiáli, tiež práve pôvodu výrobku a vždy chcite vidieť certifikát kvality. Je naozaj vo vašom vlastnom záujme kupovať kvalitné výrobky, aby vám náhodou neostala zlomená ruka v ruke a ešte k tomu zvnútra či vonku bez možnosti sa dostať na druhú stranu. Vyberajte iba kľučky a kovania zavedených značiek, ktoré vyrába svoje produkty z kvalitných materiálov, opatrené certifikátom.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.