Blog

Kategórie

Zabezpečenie domácnosti počas dovolenky

Publikované dňa 2024-03-30

Odchod na dovolenku by mal byť vzrušujúcim únikom od každodenných starostí, nie zdrojom nových obáv o bezpečnosť domova. Či už plánujete krátky výlet alebo dlhú dovolenku, je kľúčové zabezpečiť váš dom proti vlámaniu a ďalším rizikám. V nasledujúcom článku preberieme, ako efektívne chrániť váš dom, aby ste si mohli vašu dovolenku užiť bez zbytočných starostí.

Dôkladná príprava je základ

Pred odchodom na dovolenku je dôležité venovať dostatok času príprave vášho domu na vašu neprítomnosť. Základom je skontrolovať, či sú všetky okná a dvere riadne uzavreté a zabezpečené. Nezabudnite aktivovať alarm a uistiť sa, že je správne nastavený a funkčný. Ďalším krokom je minimalizovať známky vašej neprítomnosti, ktoré by mohli prilákať potenciálnych zlodejov.

Známky prítomnosti odrádzajú

Jedným z najlepších spôsobov, ako ochrániť váš dom, je simulovať vašu prítomnosť:

  •          Časovače a smart systémy: Použite časovače alebo inteligentné domáce systémy na ovládanie osvetlenia, rádia alebo televízie, ktoré sa budú zapínať v pravidelných intervaloch, aby vytvorili dojem, že je dom obývaný.
  •          Redukcia pošty a novín: Ak budete preč dlho, požiadajte suseda, aby pravidelne vyberal poštu, alebo si zriďte dočasné presmerovanie pošty na inú adresu, aby sa hromadiaca pošta nestala jasným znakom vašej dlhodobej neprítomnosti.
  •          Starostlivosť o záhradu: Uistite sa, že vaša záhrada vyzerá udržiavane. Dlhá tráva alebo preplnená poštová schránka sú jasné indikátory, že doma nikto nie je. Ak ste preč niekoľko týždňov, zvážte najatie služby pre pravidelné kosenie trávy alebo údržbu záhrady.

Technologické zabezpečenie

V dnešnej dobe ponúka technológia rad možností, ako zabezpečiť domov:

  •          Bezpečnostné kamery: Inštalácia bezpečnostných kamier môže byť odstrašujúcim faktorom pre zlodejov a zároveň vám umožní sledovať vašu nehnuteľnosť na diaľku. Mnoho moderných kamier zahŕňa mobilné aplikácie, ktoré vás upozornia na akúkoľvek neobvyklú aktivitu.
  •          Inteligentné zámky: Inteligentné zámky a garážové otvárače umožňujú diaľkové ovládanie prístupu do vášho domu a ponúkajú záznam, kto a kedy vstúpil.
  •          Bezpečnostné systémy: Moderné bezpečnostné systémy ponúkajú komplexnú ochranu proti vlámaniu, požiaru a ďalším rizikám. Systémy môžete spojiť s profesionálnou ostrahovou službou, ktorá zasiahne v prípade poplachu.

Komunikácia so susedmi

Nebojte sa požiadať spoľahlivých susedov, aby na váš dom dohliadli. Susedia môžu reagovať na poplachy, informovať o podozrivej aktivite alebo len tak občas skontrolovať nehnuteľnosť. Vzájomná pomoc môže byť kľúčová, najmä v oblastiach, kde ľudia žijú blízko seba.

Ako sa vyhnúť bežným chybám

Tu sú niektoré bežné chyby, ktorým by ste mali predchádzať:

  •          Neprehliadnite malé detaily: Nezabudnite zamknúť všetky možné vstupy, vrátane vedľajších dverí, okienok v pivnici alebo pet-flapov.
  •          Neoznamujte svoju neprítomnosť verejne: Vyhnite sa zverejňovaniu plánov na sociálnych sieťach alebo vo verejne prístupných fórach.
  •          Nezanechávajte kľúče na 'tajných' miestach: Skryté kľúče pod rohožkou alebo v kvetináči nie sú bezpečné. Ak potrebujete niekomu poskytnúť prístup, radšej využite bezpečnejšie metódy, ako sú inteligentné zámky.

Na čo nezabudnúť pre maximálny pokoj

Zabezpečenie vášho domova počas dovolenky nevyžaduje len správnu technológiu, ale aj starostlivú prípravu a zváženie všetkých možných rizík. Pred odchodom si vytvorte kontrolný zoznam, aby ste si boli istí, že na nič nezabúdate, a uistite sa, že vaše bezpečnostné opatrenia sú aktívne a plne funkčné. S týmito krokmi môžete odísť na dovolenku s pokojným svedomím, vedomí si, že váš domov je v bezpečí.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.