Blog

Kategórie

Nezabúdajte na výber vhodného dverného kovania

Publikované dňa 2016-12-15

Máte pocit, že vám v živote chýba kľučka? Doma ale určite nie. Treba spoľahnúť sa na kľučku. V každom interiéri sa nájdu dvere a tie sa bez kľučky, či iného prvku, ktorý ju nahrádza, jednoducho nezaobídu. Veď bez nich to jednoducho nejde! Interiérové ​​dvere sa predsa neotvárajú na tlesknutie ruky, ba ani na dobré slovo.

Neoddeliteľnou súčasťou a doplnkom v interiéri je dverové kovania. Radí sa medzi ne okrem kľučiek aj madlá, pánty, zámky a podlahové zatvárače. Samozrejmosťou by malo byť ich materiálové i dizajnové zladenie v celom byte. Nutnosťou je výber kovania podľa funkcie, ktorú má spĺňať. Vyberať budeme rozdielne kovania pre bezpečnostné dvere vchodové, iné kovania pre garážové vráta a isteže aj pre dvere interiérové, kde budeme klásť dôraz skôr na eleganciu. Dnes sa už dajú zohnať kľučky kombinujúci viac materiálov. Najčastejšie využívaným materiálom na ich výrobu je však nerez, odolný proti mechanickému povrchovému poškodeniu.

Tiež mosadz, chróm a nikel znesú mechanické zaťaženie. Interiérová kovania bývajú často vyrobená aj z bronzu, matného niklu, ale aj kvalitný hliník napríklad s perleťovým povrchom môže byť práve tou vašou voľbou. Príjemné pri uchopení sú kľučky, na ktorých je použitý drevo. Na výber môžete mať aj z trendových farieb kovanie, ktoré sa skvele kombinujú s odtieňmi dýh, ale aj s bielou farbou dverí. Variantom lacných kovania sú kovania plastová. Sú takto vyvinutá aj ako špeciálne kovanie pre plastové dvere.

Rovnako tak, ako keď si vyberáte kreslo na sedenie, posadíte sa na neho najskôr, aby ste vyskúšali, či sa vám v ňom bude dobre sedieť, podobne je potrebné vyberať aj kovania. Je dobré, vziať si kľučku do ruky a takzvane si ju ohmatať, vyskúšať, či vám padne do ruky, či sa vám s ňou budú dvere ľahko otvárať. Výrobcovia dverového kovania dobre vie, že aj na detailoch záleží. Verte, že tieto zdanlivé drobnosti neujdú ani pozornosti kadejaké návštevy. Štýlové dverové kovania urobí s vaším interiérom divy!

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.