Blog

Kategórie

Ako správne vybrať dverové kovania?

Publikované dňa 2016-10-20

Pod pojmom kovanie si predstavíme spektrum výrobkov, ktoré bývali vyrobené výhradne z kovu, ale dnes sa uplatňujú aj ďalšie materiály. Aké možnosti klik máme? A ako vybrať tú ideálnu pre mňa? Nebojte, nie je to žiadna veda. Ak ich budeme vyberať s vkusom, môžu byť čerešničkou celého interiéru.
Možno ste na tento problém tiež narazili. Vyberáte kľučku a zrazu po vás predavač, internetový obchod alebo elektronický systém chce, aby ste zvolili jej typ. Alebo napríklad zvažujete nákup kľučky, takže vás táto situácia ešte len stretne. Aby bol výber konkrétneho typu pre užívateľov čo najjednoduchšie, získal každý druh svoje špeciálne označenie. Vďaka tomu u každého predajcu naozaj ľahko nájdete práve tú variantu, ktorú potrebujete. Nemusíte potom riešiť, že máte odlišné kovanie a zámok.

Čo jednotlivé skratky znamenajú ?

  • BB - kľučky s otvorom pre klasický interiérový kľúč (čiže veľký dózický kľúč).
  • PZ - kľučky s otvorom pre zámkovú cylindrickú vložku (čiže FAB).
  • WC - kľučky s poistkou (na WC, do kúpeľne). Dvere sa dajú zvyčajne zamykať z jednej strany, na druhej strane je iba poistka. Tá sa však dá v prípade núdze špeciálnom predmetom odistiť.
  • B / O - štítok alebo rozeta bez dolného otvoru. Predovšetkým u štítového kovania.

Pokiaľ si lámete hlavu s tým, ktorý variant zakúpiť, tak stačí jediné - pozrite sa, aký zámok majú vaše súčasné dvere. Nová kľučka musí typovo zodpovedať, aby mohol kľúč zapadnúť do zámku. Dvere tak budú plne funkčné. Ak teda máte napríklad BB, určite pri nákupe v eshope (alebo o predajca) zvoľte túto variantu. A máte postarané.

Súvisiace produkty

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.