Blog

Kategórie

Nastal čas na renováciu dverí. Čo zvládnete sami?

Publikované dňa 2021-12-31

Vaše dvere sú už v stave, keď vám nevyhovuje ich ošúchaný vzhľad? Pozrite sa na základné prvky, ktoré dokážete zmeniť sami. Čo radšej nechať na odborníkoch?

Dvere, ktoré budú pýchou domácnosti

Zub času sa podpísal aj na vašich dverách? Bohužiaľ, tok času je neúprosný a predmety denného používania mu podliehajú ešte viac. Ale nebojte sa, dnes si prezradíme, ako si poradiť s drobnou opravou vašich dverí. Napokon vám zase budú robiť radosť. Dvere, ktoré majú nové kľučky, kovania a zámky, tak budú zaslúženou pýchou domácnosti.

Povrch treba očistiť

Najprv z povrchu dverí odstráňte všetku mastnotu a nečistoty. Možno budete prekvapení, koľko nechceného prachu sa na nich usadilo od poslednej doby, kedy ste ich ošetrovali. Teraz je čas na poriadne umývanie. Nevynechajte jediné miestečko, všetko musí byť odmastené a čisté.

Odskrutkujte kľučku

Teraz budete dávať dole nevyhovujúcu kľučku a kovanie. Tento čas je ideálny na to, aby ste si určili, či do dverí vložíte napríklad bezpečnostné kovanie, alebo či stačí kovanie obyčajné. Existujúcu kľučku vyberte a priestor okolo nej opäť dobre očistite.

Brúsime

Pokiaľ je to vo vašich fyzických silách, budeme teraz pristupovať k celkovému obrúseniu dverí. Niekedy je ale táto činnosť veľmi namáhavá a je lepšie ju prenechať lokálnemu stolárstvu. To sa tiež postará o profesionálne nanesenie novej farby pre vaše dvere. Pokiaľ ale chcete, tieto činnosti zvládnete tiež. Napríklad pre štýl Provence, kedy budete voliť patinu, nie je vôbec zložité sa do opravy púšťať sami. V prípade lesklých dverí ale nástrek bude potrebné vykonať v profesionálnej prevádzke.

Odstráňte prach

Teraz z obrúsených dverí odstráňte všetky častice prachu. Dvere tak môžete vysať úzkou hubicou vášho vysávača, alebo sa postarať o to, aby ste ich dokonale zametali jemnou metličkou. Meňte polohu dverí tak, aby ste sa zbavili všetkých nečistôt.

Potom už zostáva len dvere aspoň dvakrát natrieť a nainštalovať nové kovanie a kľučku. A je hotovo!

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.