Blog

Kategórie

Ako vybrať kľučku k dverám?

Publikované dňa 2021-10-29

Dvere sú neoddeliteľnou súčasťou každého domova. A aj keď ich po veľmi krátkom čase začneme brať ako samozrejmosť, tvorí celkový vzhľad interiéru. Preto im pri zariaďovaní domova venujte pozornosť, najmä teda dverovým kľučkám, ktoré sú tým najviditeľnejším prvkom na nich. Že vám kľučky robia vrásky na čele? Nezúfajte, poradíme vám, ako ich efektívne vybrať.

Materiál hrá rolu

Pri výbere dverných kľučiek je kľúčový materiál. Nechcete predsa, aby sa vám onedlho rozdrobila v rukách alebo aby sa odlomila skôr, než stihnete presťahovať všetky krabice zo skoršieho príbytku. Materiál, z ktorého je kľučka vyrobená sa veľkou mierou podieľa na jej životnosti. Preto upustite od tradičných plastových alternatív a radšej siahnite po kove, ktorý sa navyše pýši aj vysokou odolnosťou voči mnohým vonkajším faktorom.


V posledných rokoch záujem vzrástol aj o mosadzné prvky, ktoré bývajú väčšinou s nejakou povrchovou úpravou. Tá k mosadze veľmi dobre priľne a zaistí, že dverové kľučky nebudú náchylné na každodenné opotrebenie.


Povrchová úprava je na mieste

A keď už sme spomínali onú povrchovú úpravu, odporúčame sa o nej informovať už pri kúpe. Pokiaľ nechcete kľučku kupovať každý mesiac, mal by tento dverný prvok byť riadne ošetrený. Väčšinou sa akákoľvek povrchová úprava na kľučku nanáša pomocou galvanického pokovania, čím sa dáva kľučke originálny vzhľad aj jednotná farebnosť.


Najčastejšie sa vsádza na čierny mat, ktorý vyzerá úplne fantasticky a hodí sa do každej modernej domácnosti. Temný vzhľad kľučky a zámkov je síce veľmi výrazný, ale zato dokonale súznie s ostatným zariadením miestnosti. Skvele sa vyníma hlavne blízko kuchyne alebo v kúpeľni, kde sa všeobecne na čierne prvky vsádza.

Bude často využívaná?

Kľučky sa tiež vyberajú na základe účelu, na aký majú slúžiť. Úlohu hrá predovšetkým frekvencia používania. Bude v miestnosti, kam sa toľko nechodí alebo ktorá sa navštevuje aj niekoľkokrát denne?

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.