Blog

Kategórie

Bezpečnostné karta k bezpečnostnému zámku

Publikované dňa 2017-02-26

Viete k čomu slúži bezpečnostná karta k bezpečnostnému zámku? Je vždy súčasťou bezpečnostného zámku a bez nej nám zámočník nesmie urobiť žiadnu kópiu kľúča navyše. Bezpečnostná karta je dokladom, že máme právo nechať si vyhotoviť kľúč. Pri strate alebo krádeži kľúčov si nutne nechajte vložku čo najskôr vymeniť alebo si nechajte bezpečnostný systém prekódovať, čo vám vyjde podstatne lacnejšie. Po dohovore sa zámočníka sa môžu totiž do tela vašej existujúcej vložky nainštalovať nová vnútorná stavítka, ktorá už nebudú zhodná s pôvodným tvarom kľúča. Dvere tak nepôjdu odomknúť tým strateným alebo zcizeným pôvodnom kľúčom, ale len tým novo vyhotoveným, ktorý nám zámočník urobí.

Môžete tiež voliť ešte inovovanú metódu a to sú takzvané vložky 2 v 1, ktoré robí alebo 3 v 1. Vložky sú navrhnuté trochu inak. Klient si kedykoľvek je to pre neho vhodné môže zmeniť kódovú kombináciu vložky vo dverách, ale ide to aj u visiaceho zámku. Je to jednoduchý úkon. Ak použijete typ Semafor, teda 3 v 1, je dôležité rešpektovať správne poradie pri použití vašich kľúčov. Používaním kľúče potrebné v inej farbe dochádza k vyradeniu kľúče predchádzajúceho farebného prevedenia úplne z prevádzky.

Dostanete 3 sady kľúčov a začnete zelenými. Keď dôjde k strate kľúča tejto farby, použijete kľúč žltý a tým už zelený kľúč prestane fungovať. Nemožno ním už odomknúť ani zamknúť. Všetci používatelia začnú používať kľúče označené žlto. Akonáhle je treba znovu zmeniť kombináciu, použijete kľúč červený. Ak vyčerpáte všetky možnosti prekódovanie, vložku zámku môžete ešte nechať v autorizovanom stredisku znovu prestavať na novú kombináciu vašich kľúčov a začať opäť používať zelený kľúč. Pre istotu zakúpeného kvalitného produkty hľadajte vždy cylindrické vložky, visiace zámky a všetky ďalšie prídavné uzamykateľné mechanizmy, ktoré sú certifikované v akreditovaných skúšobniach.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.