Blog

Kategórie

Poštové schránky pre lepší pocit domova

Publikované dňa 2017-01-11

Vyzerá to, ako nepodstatná vec. Poštová schránka ale vytvára pocit domova, môže byť zaujímavým dizajnovým prvkom a v mnohých prevedeniach. Poštové schránky nástenné sú potrebné určené pre pripevnenie priamo na stenu, stenu domu, stĺpik plota alebo plotový diel. Nástenné poštovej schránky sa dajú využiť pre vnútorné i vonkajšie použitie.

Nechcete vešať schránky na stenu? Poštové schránky voľne stojace môžete použiť všade tam, kde nemôžeme alebo napríklad nechceme konštrukčne zasahovať do steny, stĺpikov či dverí. Voľne stojace poštové schránky sú perfektné umiestnené na krajoch veľkých pozemkov treba bez oplotenia. Sú zaujímavým prvkom pred rodinný dom, vašu firmu či kanceláriu alebo napríklad plot. Voľne stojace poštovej schránky sa pripevňujú na stĺpik umiestnený vo voľnom priestore.

História poštových schránok

Prvej poštovej schránky vznikli vo Francúzsku viac ako pred 360 rokmi. Sieť poštových schránok vtedy inštalovala Britská poštová spoločnosť Royal Mail. Jej počiatky siahajú do obdobia Henricha VIII asi pred 500 rokmi.

Ďalší rozvoj zažili poštovej schránky v rakúskej monarchii v roku 1817. Zberné boxy boli používané na odosielanú poštu a v rámci cisárskeho nariadenia boli umiestnené v budove vtedajšieho poštového úradu. V Rakúsko-Uhorskom cisárstva bolo pár desiatok takýchto schránok. Rozšírili sa po roku 1850 spoločne so zavedením a vydaním poštových známok. Tu sa tiež začali používať doručovacej poštovej schránky.

Poštová schránka podľa gusta

Kúpte si poštovú schránku podľa vášho gusta, vonkajšie či vnútorné, domové i bytové. Vyberajte z mnohých materiálov ako je nerez, plast či kov v rôznej úprave, farbe, tvaru aj dizajnu. Do bytových domov či firiem sa vám budú hodiť schránky modulové a zostavy schránok. Môžete si kúpiť aj boxy na balíčky a letáky. Nepotrebujete ak priamo schránku, použite vhod a nezabudnite ani na menovky.

Schránky na dverách alebo vrátach rodinných domov, do ktorých nám sám poštár, poštár neb ak chcete poštový doručovateľ, denne prináša dlho očakávané listy a pohľadnice, účty, letáky, časopisy a čerstvé noviny, majú svoje čaro. Schránka môže byť malá, len na listy, alebo napríklad väčšie box, do ktorého sa vám vojdú bez narušenia a pokrčenia práve aj noviny a časopisy. Páči sa vám schránka v tvare trúbky, ktorú poznáte z filmov? Na noviny si ju môžete s nostalgiou zaobstarať.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.