Blog

Kategórie

Investícia do kvalitného zámku sa oplatí

Publikované dňa 2016-10-13

Pokiaľ sa rozhodnete neinvestovať dostatok peňazí do bezpečnostných vstupných dverí, prenikne vám do bytu aj celkom nešikovný zlodejíček a spôsobí oveľa väčšie škody, než koľko by kvalitné dvere stáli. A podľa štatistík sú najslabším článkom zabezpečenia bytu práve vstupné dvere, čo platí pre byty aj rodinné domy.

Môj dom - môj hrad. Jeho obsah je pre nás veľmi dôležitý, preto by mali dvere spĺňať bezpečnostnú triedu 3 alebo 4. Nižšia bezpečnostné triedou nezískate v podstate vôbec nič, vyšší zase väčšina z nás nepotrebuje. Ak však doma ukrývate cenné mince, šperky, obrazy, sochy a podobne, kúpte si trezor. Čo sa materiálu dverí týka, zabudnite na drevo a preglejku, voľte radšej dvere vyrobené z pozinkovaného plechu a s pevným oceľovým jadrom. Plech nereaguje na vlhkosť ani na zmenu teplôt, dvere sa preto nemusí akokoľvek nastavovať. Prekonanie plechu je navyše oveľa zložitejšie - ťažšie sa reže a prevŕtava. Pritom sa nemusíme báť, že by materiál negatívne ovplyvnil vzhľad dverí, na plech možno nataviť kvalitné fóliu vo veľmi realistickom dekoru dreva. Medzi ochranné bezpečnostné prvky patrí pevný oceľový skelet dverí (dverného krídla), ďalej kvalitný a dômyselné zamykanie, bezpečnostná vložka, istiace čapy, kvalitné kovanie a zámok.

Nekupujte dvere len s jedným zámkom, síce v tomto prípade ušetríte, ale nezabudnite, že viac zamykacích bodov je ovládané len jedným kľúčom a centrálny zámok je teda silne zaťažovaný. Pre prípad, že ste práve doma, je vhodné zvnútra použiť prídavný horný zámok, ktorý je vybavený takzvanou vrtuľkou. Tá umožňuje zamknutie z interiéru bez použitia kľúča. Ovšem zvonku možno zámok normálne odomknúť kľúčom, čo je praktické pre neskoré prichádzajúce, aby nebudili spolubývajúci. Nezabudnite tiež, že štatistiky vlámaniu do bytov hovorí o nutnosti zamykať aj keď sme doma.

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.