Blog

Kategórie

Máte neposlušné dvere?

Publikované dňa 2016-10-09

Dvere majú v sebe potenciál pozdvihnúť nielen estetickú, ale aj funkčné úroveň celého vášho interiéru. Interiérové ​​dvere majú oddeliť jednotlivé miestnosti a ponúknuť súkromie. Ak sa nedovierajú či samovoľne zabouchávají, všeobecne býva problém predovšetkým v montáži zárubní. U samotných dverí, zárubní či s nimi súvisiacimi prvkami zase môže vzniknúť problém ich nesprávnym používaním alebo nevhodným umiestnením. Potom prichádza na rad tzv. Zatvárače dverí, ktoré vedia riešiť všetky tieto problémy.


Ako už z názvu vyplýva, je najskôr všetkým jasné, k čomu taký zatvárač dverí bude slúžiť. Asi nikoho teda neprekvapí, že zatvárač použijeme tam, kde chceme mať vždy dvere správne zatvorené. Hoci sa z konštrukčného hľadiska ide o pomerne jednoduchú pomôcku, musíme si pri jej výbere dať pozor na niekoľko základných kritérií, ktoré ovplyvňujú jeho správnu funkciu. Na trhu dnes existuje niekoľko druhov zatváračov dverí, ktoré rozdeľujeme na:
Zatvárače klockor kopior s hornou montážou - bývajú najčastejšie, montujú sa na hornú časť dverí.
Zatvárače podlahové - montované na spodnú časť dverí pri podlahe, používajú sa tam, kde sa vyžaduje nenápadný dizajn alebo nie je možné použiť samozatvárače klockor kopior s hornou montážou.
Zatvárače integrované - sú zabudované v samotných dverách, sú neviditeľné a priestorovo úsporné.
Princípom sa jednotlivé samozatvárače nelíšia, ich hlavnou úlohou vždy bude udržiavať dvere zatvorené. Medzi tromi základnými druhmi, ktoré sme opísali vyššie, si do istej miery môžete zvoliť úplne sami. Keďže ale aj samotných dverí je veľa druhov, treba si pred kúpou samozatvárače zistiť niekoľko hlavných kritérií. Najprv musíte poznať hmotnosť a veľkosť dverného krídla, umiestnenie a polohu dverí a v neposlednom rade ich záťaž (frekvencii otvárania).

Doprava zdarma

Pri nákupe nad 60 EUR
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrátenie

Kupujte bez obáv, máte
15 dní na vrátenie nákupu

Platba kartou

Môžete platiť
platobnou kartou

Poradíme

Po - Štv. 8.00 - 16.30
Piatok 8.00 – 16.00
0918 633 701, 0918 793 519

Nakupujte online bez obáv, 24 hodín denne 7 dní v týždni.